Cover Image

Слагайте чая, сипвайте водата – „Спътници“ идва!

12 Октомври 2018

Най-сетне мога да обявя, че фентъзи романът „Спътници“ ще бъде публикуван онлайн и ще можете да го прочетете. Очаквайте го след около месец, в някой мрачен ноемврийски ден – и дано ви донесе светлина и топлина през зимните месеци. 🙂

Малко история

Точно преди три години, отново през ноември, за пръв път „Спътници“ получи публично представяне и оценка, а написването на първата чернова пък започна около три години по-рано.

През тези шест години – от първите думи до готовността за публикация – работих над текста на етапи, шлайфах и полирах, но се стараех да запазя възможно най-много първоначалния заряд на написаното. Пренаписването би довело до изцяло друга книга, а заложените идеи поначало целях да бъдат развити в още разкази и романи, така че „Спътници“ си остава добро въведение в този свят – едно завършено приключение, с потенциал за продължения или предистории.

Какво да очаквате?

Целият роман ще бъде свободно достъпен в специален сайт, с всяка глава на отделна страница, с илюстрации и съдържание. Ще можете да го четете от всяко устройство с достъп до интернет.

Защо избрах този начин на публикуване и защо да изберете да прочетете точно тази книга?

Освен да работя по текста и по сайта, за тези години събрах и впечатления за книгоиздаването, за опита на други автори, и за литературната сцена като цяло. Изградих си (поне отчасти) мнения по противоречиви теми като самоиздаването и книгата като „продукт“ (налага се да преглътнем тази нагарчаща идея, че книгата е продукт). А интернет технологиите и изборите, които правим с тях и за тях, открай време ме вълнуват.

Затова на многото въпроси „защо“ ще се опитам да отговоря обосновано в предстоящи блог писания:

Ако тези теми са близки и до вас, дръжте под око блога. Освен това ще има още една-две изненади, свързани с романа, така че месецът на чакане да мине малко по-бързо. 🙂

Мартин
Написано от Мартин на 15 Септември 2019
Поздравления за това, че “нещата” са доведени до финал. Не мога да коментирам съдържанието, но нещо ми подсказва, че електронното оформление в този случай ще заслужава внимание. Успех с книгата. На хартия или електронно – радостно е, когато всичко се прави така, както трябва да се прави. 🙂
Desi
Написано от Desi на 15 Септември 2019
Благодаря много. 🙂 Съгласна съм с последното и се старая да го прилагам, както мога. Скоро ще се разбере… Успех в делата!

Goodreads

Спътници Спътници
reviews: 2
ratings: 3 (avg rating 4.33)