Cover Image

Новото старо двайсет

17 Септември 2019

Здравейте, многоуважавани пришълци с вкус за фентъзи литература! Измина почти година, откакто последно писах тук. За това отсъствие има куп турбулентни причини, някои от които ще споделя след малко. Важното е, че пак имам твърда почва под краката си и ще мога да се отдам на четене, писане и да – и този блог ще го огрее.

Всъщност четенето и писането изобилстваха в изминалата година, макар и в по-строго професионален план. А именно, физиката бе ощастливена с плодовете на моя труд. Описах надълго и нашироко как измъчвах десетки парченца от един особен вид кристал – отчупвах горния им слой, загрявах ги, споявах им жички, за да им пускам ток... И всичко това даже заснемах под специален микроскоп, способен да разкрие следите от моето малтретиране  – успях да видя петънца и ивици от двете възможни форми на кристала (метал и изолатор)  с размери от порядъка на нанометри. Ако на някого това му звучи интересно и не му предизвиква главоболие, да заповяда на тази страница, където го описвам по-подробно (на английски обаче).

Надявам се сега да ме вините по-малко, че занемарих това местенце. Беше в името на науката, честна Нютонска! Ала по-наблюдателните от вас може би са установили, че и тук се спотайват новости. Наскоро направих редизайн на сайта и от Wordpress преминах на по-подходяща система. Постарах се да запазя цялостния облик – сега е по-изчистен и подреден, но все така леко старомоден и с прекрасните, рисувани на ръка илюстрации от Вики. Няма да изпазам в технически детайли, ако някой се интересува, да заповяда в коментарите – тъкмо ще ги тестваме. Сега е добър момент и да се абонирате по имейл, ако искате да получавате съобщения за нови публикации и новини от мен като цяло – просто използвайте кутийката на главната страница.

Какво да очаквате? В духа на новото старо двайсет, ще призова от отвъдното някои мои текстове, които, години след написването им, намирам за все още актуални. Разбира се, ще има и нови попълнения. Припомнете си любов и диференциална геометрия, или пък писателските експерименти тук, за да загреете.

А ако още не сте прочели и прословутите, единствените, смайващи „Спътници“, направете го в идните мрачни есенни дни и оставете оценка/отзив в Goodreads.Така ще помогнете на Чай и Теа в похода им срещу Империята, както и ще пощадите следващата партида кристали от хищните ми нокти и микроскопи. :) 

До нови срещи съвсем скоро!

Currently there are no comments, so be the first!

Goodreads

Спътници Спътници
reviews: 2
ratings: 3 (avg rating 4.33)