Двама души в един военен лагер, без да броим коня

Империята е на прага на война. Но какви са враговете, срещу които ще се изправи? Някой виждал ли ги е изобщо?


В новосформираната армия приемаха наистина кого да е. На Женшен дори не му се наложи да използва всичките оправдания, които си беше измислил. Военната база бе пристроена извън Империум, до стените на града. Имаше ежедневна програма, водена от имперската стража, която включваше много тренировки и анти-елфска пропаганда. Лозунгите звучаха по-скоро смешно, отколкото нахъсващо. Женшен едва се сдържа, когато чу гръмовното:

„Да лишим елфите от глави, преди те да ни лишат от захаросани скариди!”

А рими като „Наточен маждрак и точен юнак промушват всеки враг” и „Сразявай като пума, да не пипнеш елфска чума” го караха да се замисли дали всички онези вицове за военните, които беше чувал от приятелите си, всъщност не бяха истински истории.

Освен това от стражите разбра какви ли не любопитни факти за Лишения народ, като например че нямали вътрешности, затова единственият начин да ги убиеш бил обезглавяването. Други пък го светнаха, че при смъртта си елфските тела избухвали и опръсквали всичко наоколо с отровна гной. Любимият му слух си остана този, че елфите яздели светкавици от чисто електричество и така покосявали натрапниците изневиделица от небето.

(…)

Женшен, естествено, беше образцов войник и чинно изпълняваше всичко, което му кажеха. И всъщност му харесваха бойните доспехи: елеци от желязна мозайка, проблясващи на слънцето, а отдолу – униформи от дебел и груб плат в тъмнозелен цвят, за които обещаваха, че са със специално покритие против лъчевите оръжия на елфите. За истинността на това твърдение можеше да се поспори… Но маждраците си ги биваше: копия с остриета и в двата края, едното право, за пробождане, а другото – като кука, за раздиране на плътта и за изпълнение на всякакви бойни техники, родени от нечие кръвожадно въображение. Караха ги да тренират и ръкопашен бой с къси мечове, а няколко звена преминаха и специално обучение за „тихата тактика” – промъкване под прикритие за обезвреждане на мишените или саботиране на терена . (…)


Кой ще победи? А какво правят другите герои? Следете блога за новини и още от историята!

Започни дискусията

Уведоми ме за
avatar
wpDiscuz