Книгата – представяне

“Спътници” е приключенски фентъзи роман. Прокрадват се и елементи на научна фантастика и steampunk облик. Всичко това е подправено с шеговитост, малко драматизъм и щипка вдъхновение от Ирландия и Далечния изток.

Сюжет

Чай и Теа вярват, че и на стари години приключенията са възможни. Особено щом бъдещето на Империята зависи от това. Въоръжени с горещи чайници, книги и левитация, двамата ще прекосят половината континент, за да саботират кроежите на управляващите. Но дали това е единствената им цел? И как случайната среща на момче и момиче, спътници на старците, ще се окаже решаваща за цялата планета?

Елементи

  • Магия и астрономия се преплитат с изобретения и индустрия
  • Конфликт между два народа, разделени географски и идеологично
  • Няколко конспирации, повече загадки и още повече спекулации
  • В основата на всичко е едно голямо пътуване
  • Мотиви за истината, предопределеността и късмета
  • Цветисти кулинарни подробности и много, много чай

Конкурсът

nagrada“Спътници” участва във втория конкурс за фентъзи роман на издателство MBG Books (обявен през 2014 г.) и достигна челната десетка. В един хубав ден през ноември 2015 г. стана ясно, че му е отредено трето място. Ето и резултатите, публикувани в “Сборище на трубадури”.

 Илюстрации

Всички илюстрации, част от дизайна на този сайт, са дело на Виктория Николова. Освен с художествен талант, тя допринася за проекта с идеи, градивни коментари и чаени листенца от Китай и други далечни страни. 🙂

Ето я първата ѝ илюстрация, улавяща двойния смисъл на думата спътници и представяща основните герои. Присъстват и четирите видими луни, надвиснали над приключенците. Сякаш следят всяко тяхно действие и активно участват в развоя на събитията…

Книгата "Спътници" - илюстрация от Виктория Николова

Започни дискусията

avatar
  Subscribe  
Уведоми ме за